Email Nyhedsbrev

Tilmeld dig mit e-mail-nyhedsbrev for at holde dig opdateret med de seneste nyheder, artikler og historier.


Email Nyhedsbrev

Tilmeld dig mit e-mail-nyhedsbrev for at holde dig opdateret med de seneste nyheder, artikler og historier.


Hvad er Hot Yoga ?

At udføre Yoga i varmen er en praksis, som bliver mere og mere udbredt, populariseret af to hovedstilarter indenfor Hatha Yoga: Vinyasa Yoga og Bikrams systematiske Yoga metode “en fast rækkefølge af Yoga stillinger”.

Bevægelsen fra de dynamiske sekvenser i Vinyasa yoga løsner musklerne op og stimulerer blodgennemstrømningen i kroppen. Hot Yoga serien vi tilbyder i vores hot yoga studie i København er en fastlagt sekvens af yogastillinger i en bestemt rækkefølge.

Denne metode, hvor varmen og Yoga kombineres, forbereder kroppen til at bevæge sig dybere ind i stillingerne. De opvarmede omgivelser tilsammen med Hatha og Vinyasa yoga fungerer som en katalysator til at forbedre processen med at afspænde musklerne, komme dybere i strækkene, skabe mere bevægelighed, en bedre holdning, mere ro, koncentration, samt alle de andre fordele kroppen høster af Yoga.

Billede af Kamilla Bugge

Prøv mit Yoga Online Gratis i 5 Dage
Prøv mit Yoga Online Gratis i 5 Dage

Dyrk Yoga hver eneste dag, hele døgnet rundt. Du bestemmer selv hvornår du vil træne.

Dyrk Yoga hver eneste dag, hele døgnet rundt. Du bestemmer selv hvornår du vil træne.

Hot yoga er et fantastisk redskab i livet.

Varmen i rummet bør svare til kroppens egen temperatur 37 grader ifølge Bikrams metode, da udførelse af yoga i kolde omgivelser kan forårsage skader på kroppen. Et af yogapraksissens mange mål er at ændre og udfordre kroppens struktur i de forskellige stillinger, så når yoga udføres i varmen, bliver kroppen langt mere formbar. Besøg vores hot yoga i København og oplev fordelene på egen krop.

”Suppose you are going to make a sword. You first start with a piece of fine steel and the first thing you do is put the steel in the fire and heat it up. When the steel is hot, it becomes soft. Then you can hammer it and slowly you make it change shape to the sword you want”

Bikram

Hvorfor Hot Yoga?

Kernen af Hatha yoga er yogastillinger, som arbejder sammen med åndedrættet. Når man praktiserer yoga, er der fokus på ro og nærvær omkring åndedrættet, og mange oplever fysiske og mentale fordele som en følge af at arbejde med kroppen gennem yoga og en regelmæssig yogapraksis.

På det fysiske niveau vil kroppens potentiale for fleksibilitet og styrke udvikles. Blodgennemstrømingen øges i kroppens bindevæv, så der bringes mere næring til cellerne, organerne stimuleres fra fordøjelses- til nervesystemet og øger derved kroppens generelle energiniveau. Som kroppen begynder at fungere mere effektivt, des bedre vil yogien begynde at føle sig. Dette sker på flere forskellige niveauer. Yoga praksis er en rejse tilbage til kroppen, som kræver tid, tålmodighed og gentagelse, men det er hele rejsen værd.

Hot yoga er en yogapraksis af yogastillinger i en opvarmet sal. Essensen af Hatha yoga bliver forstærket ved at praktisere asanas i et opvarmet rum. Når vi tilfører varme til vores yogapraksis tilsammen med sved, åndedræt og et fysisk fundament gennem yogastillingerne, opstår der en bevægelse, som skaber en styrkende, nærværende og opkvikkende virkning i krop og sind.

Varmen forstærker stræk og fleksibilitetsprocessen, mens sindets udfordrende fokus i varmen forbedrer den transformerende oplevelse af yoga. Det opvarmede rum skaber varme udefra og ind i kroppen, så du kan bevæge dig dybere ind i en stilling, med mindre risiko for skader.

Husk at have tålmodighed på måtten, lyt til dig selv, udfordr dig selv, og mindst af alt yoga handler ikke om udvikling, men derimod afvikling, en rejse tilbage til kroppen.

 • Øger dit stofskifte

 • Øger fleksibilitet, styrke og udholdenhed

 • Reducerer stress, depression og angst
 • Afgifter kroppen
 • Øger energiniveau

 • Bedre balance og koordination

 • Bedre kropsholdning

 • Styrker immunforsvaret

 • Forbedre blodcirkulationen

 • Udskillelse af affaldsstoffer

 • Forbygger hjerte-kar-sygdomme

 • Reducerer kroniske lidelser