Hatha

Hatha

Hatha Yoga

Sværhedsgraden ligger fra begynder til avanceret, men hovedsageligt er de videoer som ligger  for let øvede, da disse klasser rammer både begyndere og  avancerede udøvere. Avanceret betyder ikke at du skal kunne få dine ben bag nakken, men at du kender din praksis og dens styrker og svagheder, og at du har mod på at udfordre dig selv og ikke mindst har lært at passe på dig selv i din praksis.

Mine timer er altid bundet op på et tema, et tema kan være af fysisk art som hoftebøjer, balance eller bagoverbøjninger, men det kan også være andre temaer som stilhed, tillid, kropslåse o.a.

De fleste af mine videoer er på en time. Jeg ved at det for en ny udøver kan virke uoverskueligt men en time, men du vil hurtigt erfare, at en time flyver af sted, og at kroppen skal have tid, til at komme dybere i strækkene. En god bagoverbøjning har brug for en god opvarmning, min erfaring er, at der går minimum 30 minutter, før kroppen er klar til de dybere stræk.

Styrke, smidighed og balance er nogle af de fordele du vil høste fra din hatha praksis, men også et balanceret centralnervesystem, roligt og dybere åndedræt, større fokus på måtten og uden for måtten, koncentration, ro, glæde medmere er også egenskaber du vil høste fra din yogapraksis.

I en hatha time nørder vi i stillingerne, vi bruger tiden på at komme ordentligt ind og ud af stillingerne, modsat Yogamoving og Ashtanga som er mere dynamiske i deres praksis.

Namaste Kamilla Bugge

Her kan du se alle Hatha videoer som findes i mit Yoga Online Univers