Ashtanga

Ashtanga

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga oversættes til “8 lemmet yoga”, og de 8 lemmer er retningslinjer, som er inspireret af yogaens mest systematiske skrift Patanjalis Yoga Sutras. De 8 lemmer er 8 skridt på vejen til oplysning, en oplysning som kræver at vi opnår frihed fra sindets endeløse spekulationer, for at opnå forening med livets virkelighed.

Ashtanga er en fast sekvens af stillinger, der er knyttet sammen med vinyasa. Vinyasa betyder at stillingerne udføres dynamisk sammenbundet af åndedrættet. Denne faste sekvens af stillinger, tilsammen med vinyasa systemet skaber en yogapraksis, som hen af vejen vil opleves som meditation i bevægelse.

Den faste sekvens er en glidende strøm af dynamisk bevægelse og klassiske hatha stillinger, som tilsammen er designet til at strække og styrke din krop, og lade åndedrættet, blodet og energi strømme gennem din krop.

Der er ingen aldersgrænse for at praktisere Ashtanga eller nogen form for yoga for den sags skyld. Men opbygger du en regelmæssig praksis, vil du ikke kunne undgå at se store fremskridt og ændringer i din krop.

Er du nybegynder skal du starte med Ashtanga praksis 1-30, det vil give dig mulighed for skridt for skridt at komme grundigt og guidet ind i Ashtangaens smukke univers.

Det ultimative formål med Ashtanga-praksissen er at rense din krop og dit sind. Ved at bevæge dig hurtigt og kraftigt opnår du en indre varme og intensitet, så hverdagens fysisk som mentalt udfordringer, bliver nødt til at give plads til din yogapraksis, for du bliver tvunget til at fokusere, oparbejde styrke, fleksibilitet, et stabilt og roligt åndedræt og ikke mindst opleve indre fred.

Namaste Kamilla Bugge

Her kan du se alle Ashtanga videoer som findes i mit Yoga Online univers