Ashtanga Praksis

Ashtanga Praksis

Ashtanga Praksis 1 – 30

Velkommen til Ashtanga Challenge med Kamilla Bugge. I denne challenge får du en fordybende og grundig introduktion i Ashtangaens univers. Denne Challenge er for dig som en nyere eller letøvet i din yogapraksis. De 30 Ashtanga challenge er lavet i en rækkefølge, således at sværhedsgraden og teknikken udvikles undervejs.

Det er Primary Serien du vil blive introduceret for, på sanskrit hedder den Yoga Chikitsa, og kan oversættes med Yoga Terapi, fordi den renser og heler kroppen. Primary serien danner grundlaget for alle efterfølgende serier. Overfladisk kan det virke som den nemmeste af alle seks Ashtanga Vinyasa Yoga-serier. Den er dog den sværeste, for det er den serie, som hver Ashtanga-Yogi først skal lære og blive fortrolig med alle stillingerne og Vinyasa systemet. Den følgende serie bringer ikke noget relativt nyt, andet end et par nye stillinger, som integreres i det system, man allerede er bekendt med.

Denne traditionelle praksis er fysisk, åndelig og energisk krævende. Den følelsesmæssige effekt når du møder nogle vanskeligere stillinger kan forårsage en indre konfrontation og til andre tider, vil du føle dig fuldstændig besejrende. I løbet af denne 30 dages udfordring, introducerer jeg de forskellige stillinger som indgår i Primary Serien. De sidste 5 challenge vil være lede frem til den fulde Primary serie.

Er du klar til at deltage i udfordringen? Ashtanga er min egen vej ind i yogaens fysiske og åndelige univers, og dette faste system kan for nogen give en ro og en rytme, så yogapraksissen opleves som en lang meditation i bevægelse.

Når du er klar til hele serien, kan du under Ashtanga finde hele Primary Serien. Mange af stillingerne er avanceret, så træn din tålmodighed og gentag igen og igen, og du vil opdage og erfare, hvordan stillingerne åbner sig op.

Namaste Kamilla Bugge

Her kan du se alle Ashtanga Praksis videoer som findes i mit Yoga Online univers