Email Nyhedsbrev

Tilmeld dig mit e-mail-nyhedsbrev for at holde dig opdateret med de seneste nyheder, artikler og historier.


Email Nyhedsbrev

Tilmeld dig mit e-mail-nyhedsbrev for at holde dig opdateret med de seneste nyheder, artikler og historier.


Afhængig af Yoga

Yoga kan være stærkt vanedannende, hvilket både er godt og dårligt. Det er godt, når yogaen får gamle og destruktive vaner til at forsvinde, og erstatter dem med nye opbyggelige vaner. Som når du i stressede perioder vælger en lang yogapraksis, hvor du lader kroppen og hjernen koble sig på rette vej igen. Men yogaen kan også gå hen og blive en praksis, hvor stillingerne bliver en besættelses blot for stillingernes skyld, og det kan i sig selv blive vanedannende og ganske ødelæggende.

Yogastillinger skal ikke bare udføres med en utålmodig hastighed, blot fordi dit ego mener, at du skal kunne mestre alverdens avancerede stillinger, for så kan det ende med, at du ofrer din tid på måtten i en eller anden tilfældig fysisk forms tjeneste. Yogaen vil da ende med at blive en ydre præstation af yogastillinger, hvor det indre ikke følger med. Målet er i stedet at finde en vej med indblik, hvor yogaens dybere åndelige dimension ikke bliver skubbet til side af ideen om, at svære stillinger er det vigtigste. Vi er blevet indprentet, at vækst er godt. Vi skal yde mere, præstere mere, sætte mål for at opnå resultater for velfærd, karriere og materielle goder. Dette tankesæt overfører vi til måtten som krav til at kunne mestre flere og flere svære yogastillinger.
Når stillingerne bliver målet i stedet for yogapraksissen, er der en fare for du ikke oplever yogaens transformation. Vi tager vores vaner med på måtten, så brug din praksis som et spejlbillede, hvori du får muligheden for at kigge dig selv i øjnene, så yogapraksissen skruer op for dit indre, så du bedre kan se.

Billede af Kamilla Bugge

Prøv mit Yoga Online Gratis i 5 Dage
Prøv mit Yoga Online Gratis i 5 Dage

Dyrk Yoga hver eneste dag, hele døgnet rundt. Du bestemmer selv hvornår du vil træne.

Dyrk Yoga hver eneste dag, hele døgnet rundt. Du bestemmer selv hvornår du vil træne.

Yogapraksissen lærer dig at opleve nye måder at være og bevæge dig på, og samtidig åbner yogaen op for nye måder at tænke på.
Vi skal selvfølgeligt udfordres på måtten. For ofte er de stillinger, der er mest udfordrende for dig, også de stillinger som giver dig klarhed i dit sind og dine tanker. Yogapraksissen skal rykke ved vores komfortzoner, så den kan løsne vore dybeste og fastkørte mønstre. Men praktiseres der udelukkende med fokus på de fysiske stillinger uden inddragelse af rette teknikker og åndedræt, opnår du ikke den intelligente tilgang med total tilstedeværelse. Yogapraksissen lærer dig at opleve nye måder at være og bevæge dig på, og samtidig åbner yogaen op for nye måder at tænke på.
Vi praktiserer ikke stillingerne for kun at blive bedre til dem, men fordi stillingerne er vores værktøj til at dykke ned i vores krop og sindets dybder. Når yogapraksissen fører os derind, vil du opleve at få adgang til en autentisk side af dig. Du vil møde et sted, som du igen og igen får lyst til at opsøge. Den unikke kombination af åndedræt og bevægelse giver os en enestående mulighed for at komme ind i sindets ”programmeringer” og foretage opdateringer. Når yogaen er bedst, er det en personlig revolution, som giver os en chance for at praktisere vores livspraksis på en ny måde, en måde hvori du er i harmoni med dig selv og livet.

Namaste Kamilla Bugge.